Over Ons

De geschiedenis van het bedrijf leest zich als een jongensboek, waarin er twee hoofdpersonen zijn: Martin Kuipers, die in de autohandel zit, en Dick Schwegler, die een bloeiend garagebedrijf heeft aan de Aalsmeerderdijk, hoek Ten Pol. Ze werken uitstekend samen en worden dikke vrienden. Beiden duiken weer de schoolbanken in en volgen de opleiding tot APK-keurmeester. Met het diploma op zak bedenken ze dat ze er gezamenlijk iets mee willen gaan doen. APK Schiphol-Rijk is geboren.

De vrienden beginnen in twee schuurtjes, waarbij het tuinhuisje van de familie dienst doet als kantoor. Reparatie en onderhoud aan alle merken auto’s, schadereparaties, aircoservice, verkoop en opslag van banden. Het bderijf maakt een stormachtige groei door. Eerlijk advies, eerlijke prijzen en een prima service vormen de basis van het bedrijf.
“Ook in de garagewereld geldt dat eerlijkheid nog altijd het langst duurt”, weten Martin en Dick. “Geen onverwachte dingen voor de klant. Daar houden we niet van. Als we met een auto bezig zijn en we komen iets bijzonders tegen, dan bellen we. Open en eerlijk. Net zoals we een open garage hebben. De klant mag bij ons bij de brug staan als we aan de auto werken. We hebben niets te verbergen”

.oude garage

Precies tussen de A9 en de N201 en met de vele bedrijven op Schiphol-Rijk in de achtertuin ligt het uitstekend bereikbare garagebedrijf op een A-locatie. Werknemers brengen ‘s morgens hun auto voor een APK-keuring of reparatie en kunnen hem ’s middags weer ophalen. APK kan zonder afspraak. Het is er nog echt ‘klaar terwijl u wacht’. En zou er uit de keuring onverhoopt een reparatie voortvloeien, dan kan dat vaak direct gebeuren.
In het najaar van 2012 is Daniël Schwegler, zoon van Dick, de gelederen komen versterken. De komst van deze all-round monteur met een lange staat van dienst bij andere bedrijven was hard nodig, omdathet bedrijf vanuit de hele regio steeds meer klanten trekt. Autobezitters uit heel Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Rijsenhout, Vijfhuizen en Hoofddorp vertrouwen hun kostbare bezit met een gerust hart aan het bedrijf toe.
Dick en Martin hebben in februari 2013 hun intrek genomen in het pand waar eerder de bekende Skoda-dealer Resoort was gevestigd. Zij hebben een grote stap gemaakt. Een stap waar ze trots op zijn. Trots zijn ze ook op het compliment dat een inspecteur van de Rijksdienst voor Wegverkeer hen gaf, omdat ze het in de nieuwe garage zo piekfijn voor elkaar hebben en waar zelfs wifi beschikbaar is voor klanten die tijdens het wachten nog wat willen werken.